Aldo Bracamontes

Aldo Bracamontes uit Gran Nicoya maakt niet alleen prachtige figuratieve objecten, maar ook eigenzinnige moderne objecten. Hij is één van de populairste keramisten van Pura Vida Interior.

Naam : Aldo José Bracamontes

Leeftijd : 47 jaar

Getrouwd en hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als keramist. Hij heeft het vak geleerd van zijn moeder, die ook nog steeds gebruikskeramiek maakt (borden en bekers). Hij begon al op jonge leeftijd met het werken met klei. Tot zijn 21e werkte hij voor diverse ateliers in San Juan de Oriente. Daarna werkte hij met zijn familie in zijn eigen atelier. In de regio van San Juan de Oriente in Nicaragua en Costa Rica wordt al meer dan 2000 jaar keramiek gemaakt van generatie op generatie. Toen de Spaanjaarden de plaats aan het begin van de 16e ontdekten noemden ze het San Juan de los Platos (San Juan van de borden).

Aldo Bracamontes reist veel door Amerika en Centraal-Amerika om het keramiek van San Juan de Oriente te promoten. Hij is verheugd dat zijn werk nu ook vertegenwoordigd wordt door Pura Vida Interior in Europa.

Aldo omschrijft zichzelf als “ambachtsman met pure roots uit San Juan Oriente”. Zijn werk is zeer gevarieerd: van moderne objecten met felle kleuren en geometrische patronen tot meer klassieke vormen met precolumbiaanse en ecologische afbeeldingen die soms doen denken aan Gouds plateel. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van het werk van Aldo Bracamonte.

Leave a Reply