In memoriam Gregorio Bracamonte

Op 29 juli 2019 is een van de grootste keramisten van San Juan de Oriente en onze dierbare vriend, Gregorio Bracamonte, op 70-jarige leeftijd overleden. Gregorio heeft zijn leven lang gewerkt met keramiek en veel jong talent opgeleid. Zijn liefde ging uit naar het maken van precolumbiaanse objecten, zoals zijn voorouders die maakten, maar gaf er wel een moderne, eigen interpretatie aan. De “jaquars” die hij maakte, waren spectaculair en zijn in veel landen geëxposeerd en verkocht. Gregorio genoot veel aanzien in Nicaragua en het buitenland en zijn werk is een blijvende herinnering aan een groots kunstenaar en een warm mens. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe.

El motivo de este mensaje es expresarles nuestras más profundas condolencias por el reciente fallecimiento del maestro del arte precolombino Gregorio Bracamonte. El arte y la vida están de luto por tan gran perdido. Acompañamos a sus familiares en su sentimiento ante tan irreparable pérdida. Que el arte y la vida se unan para siempre en la memorias de todos los que admirabamos el arte de este gran maestro de los maestros ” Don Gregorio Bracamonte”. Que el talento de sus manos, la creatividad de su mente y la nobleza de su alma descanse en paz.

Pura Vida Interior

Leave a Reply

Leave a Reply