Angela Potosme

Naam: Ángela Potosme Cano

Geboortedatum: 1 juni 1967

VIDEO ANGELA POTOSME MAURICIO GARCIA

Vanaf haar kindertijd woonde ze in een omgeving waar landbouw en het pottenbakken in plattelandsstijl de belangrijkste activiteiten van haar ouders waren.

Op haar elfde begon ze parttime te werken met aardewerk en vervaardigde ze kleine bloempotten voor planten. Daarmee ondersteunde ze haar studie en kon ze schriften en schoenen kopen.

Nadat ze de middelbare school had afgemaakt, leerde ze het werk van de traditionele keramiek in de kleine werkplaatsen van haar broers. Jaren later begon ze voor zichzelf en richtte tegelijkertijd een kleine coöperatie op van vrouwelijke handwerkslieden.

Haar inspiratie haalt ze uit bloemen en planten en ook uit de fauna, want ze is sterk beïnvloed door de natuurlijke omgeving van de kleine boerderij van haar ouders, waar ze haar kindertijd en adolescentie doorbracht.

Op dit moment is ze moeder van zes kinderen. Het is een zeer spirituele en vrolijke vrouw. Ze verdeelt nu haar tijd tussen haar werk als handwerksvrouw aan de ene kant en de zorg voor haar kinderen als huisvrouw aan de andere kant.

Angela is getrouwd met de internationaal bekende kunstenaar José Ortiz.

Leave a Reply