Bismarck Ortiz

Naam: José Bismarck Ortiz Potosme
Geboortedatum: 7 april 1987

Vanaf zijn jeugd speelde hij met de klei in de werkplaats van zijn ouders; op de leeftijd van 11 jaar maakt hij al enkele keramische werken waarbij hij gebruik maakt van traditionele technieken en beschilderingen, die bedoeld zijn als decoratie voor in huis. Hij pakt deze kunst zeer snel op van zijn ouders.

In 2005 rondt hij zijn middelbare school en zijn studie Industrieel Ontwerp af aan het Nationaal Technologisch Instituut van Granada, Nicaragua.

In verband met de economische moeilijkheden en de werkloosheid van zijn land, kiest hij er vervolgens voor om te werken in een aantal werkplaatsen van vrienden en naaste familie, die de traditionele keramiek vervaardigen die typisch is voor de streek. In 2007 besluit hij deel uit te gaan maken van de werkplaats van zijn familie omdat hij de noodzaak voelt om zijn eigen stijl te ontwikkelen, die een meer moderne inslag heeft. Hij vindt zijn inspiratie in de vogels, vissen, flora en fauna en de hele natuur – naast de ontwerpen en elementen die alleen in zijn hoofd bestaan.

Vandaag de dag blijft hij bezig met het creëren van nieuwe ontwerpen en het verkennen van nieuwe technieken, met het doel om zijn innerlijke creativiteit te ontwikkelen.

Bismarck is de zoon van de internationaal bekende kunstenaar José Ortiz Bracamonte, wiens werk regelmatig door Pura Vida Interior wordt geëxposeerd. Ook zijn moeder, Angela Potosme, is keramiste.

Leave a Reply